Funderingen Projecten Woningbouw

Heeft u vragen over funderingswerk, of wilt u een offerte aanvragen
BAVU betonwerken helpt u graag verder.

Klik hier

Project: PS Combinatievloer te Almere

We zijn destijds benaderd door een particuliere klant uit Almere die graag door ons het complete beton pakket wou laten doen. Dit houd in heipalen (ging via opdrachtgeven zelf) ontgraven, fundering en vloer maken. Deze klant kwam via-via bij ons terecht en heeft een offerte aanvraag gedaan. Nadat wij over de prijs eens zijn geworden zijn we begonnen met de werkzaamheden.

De heipalen waren er al ingeslagen en dus konden wij meteen beginnen. Om te beginnen gaan we het werk inplannen en de gemeente op de hoogte stellen dat wij een fundering gaan maken op de desbetreffende plek. De gemeente wil dit weten omdat deze de wapening moet komen controleren en goedkeuren. Zodra de gemeente op de hoogte is gebracht kunnen wij beginnen met de werkzaamheden. We zijn begonnen met het afgraven van de grond, dit doen wij altijd met een vaste onderaannemer.

Nadat we de put hebben ontgraven doen we er een zandbed in van +/- 10 cm. Dit doen we omdat we het zand nauwkeurig kunnen vlakken en de bekisting dan netjes op 1 hoogte staat. Na het grondwerk beginnen we met de bodemplaten leggen, wij werken altijd met een powerkist omdat deze snel en eenvoudig werkt en ligt van gewicht is. Na de bodems kan het beton-ijzer erop met de daarbij behorende afstandhouders. Het beton-ijzer leveren wij zelf, dit gaat ook altijd via de vaste onderaannemers.

De bekisting kan daarna worden dichtgezet met de wanden. Na het dichtzetten word de kist afgekranst zodat deze niet kan breken tijdens het storten. Het storten gebeurt bijna altijd met een betonpomp en een enkele keer, zoals bij deze klus, met een kubel. De dag erna kan er ontkist worden. Voordat de vloer erop kon moesten er 2 lagen worden opgemetseld. We hebben het metselwerk 1 dag laten drogen en toen is de PS combinatie vloer erop gegaan.

Er is hier gekozen voor een PS combinatie vloer omdat deze een veel kortere levertijd heeft dan een kanaalplaat vloer, en dus de bouwtijd kan worden beperkt. De bekisting van de vloer hebben we eromheen gemaakt en de wapening van de druklaag gemonteerd. Hierna is de vloer gestort met een betonpomp. De dag erna hebben we ontkist en de klus opgeleverd aan de klant.

BAVU betonwerken heeft een top prestatie geleverd, alles is voorspoedig gegaan en op tijd. Rick en Mark houden er een strakke planning op na en dat is wel zo plezierig. Bedankt!

Go Back

naar BAVU Fundering Projecten

Klik Hier

Go Back

naar BAVU Projecten

Klik Hier

Contact verzoek

BAVU betonwerken hecht veel waarde aan helder en duidelijk communiceren. U kunt ons dan ook op verschillende manieren bereiken. Wij zijn u graag van dienst.
Klik Hier

Text

Text