Betonkelders

Betonbouw

Beton is bijzonder materiaal. Ten eerste vanwege de bijzondere verwerkingsprocedure. Met een uur is beton hard, dus dat betekent dat je snel moet doorwerken om die verharding vóór te blijven. Dat betekent óók dat je soms op een werkdag wat langer doorgaat om het werk goed af te ronden. De volgende dag kan dat namelijk niet meer.

De tweede reden waarom beton een bijzonder materiaal is, zijn de vele toepassingsmogelijkheden. Als fundering onder een huis of gebouw is beton de belangrijke basis, maar beton is óók een materiaal dat gezien mag worden. Toegepast als terras, veranda of vloer, of zelfs als betonkelders.

Betonkelders

Een kelder kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Als opslagruimte, hobbykamer, parkeergarage, De mogelijkheden zijn ruim! Wanneer je een kelder wil, zal je moeten beslissen welke type het moet worden. Ga je voor een gemetselde kelder of kies je voor een betonkelder? Bij dat laatste zijn er twee mogelijkheden.

Kelder van gewapend beton

Deze wordt op de locatie zelf gestort via een bekisting die in de bouwput wordt opgesteld. Een waterdichte, strakke kelder met waterdichte wanden is het resultaat. Kelders van gewapend beton zijn vrij duur. Toch wordt het voordeliger naarmate de kelder groter is. Voor een kleine kelder is de bekisting namelijk bijna net zo duur als voor een grote kelder. Conclusie, hoe groter de kelder, hoe lager de prijs per m².

Parkeerkelder

Voor een garage bij een woning is niet altijd voldoende ruimte. Daarbij komt dat vaak niet zo'n fraai gezicht is om een garage in de tuin te hebben. Een eigen parkeergarage (parkeerkelder) Zou dan een oplossing kunnen bieden. Ook wanneer u de auto niet op straat wil hebben en liever beschermd binnen zet, kunt u kiezen voor een eigen parkeergarage. Deze kan afhankelijk van de situatie al dan niet gebouwd worden. Naast de aanleg onder de bestaande woning kunt u kiezen voor een gecombineerde aanbouw met hieronder een parkeerkelder. Zo kunt u besparen op de bouwkosten.

Meer Info

BAVU Betonwerken is gefundeerd op rechtstreeks contact tussen de werkuitvoerders en de klant. Op die manier is er meer ruimte voor gericht advies en kunnen we onze opdrachtgevers helder en concreet uitleg geven.

Neemt u even contact op!

Projecten