Blog Nieuws

Blog

Beton. In sommige talen (zoals Spaans en Italiaans) heet dit materiaal 'concreto'. En dat is eigenlijk wel een term die ook gevoelsmatig goed past. Want werken in het beton is heel concreet. Aan het einde van iedere werkdag zie je precies wat je gedaan hebt. Met beton máák je iets.

Bij beton past geen '9 tot 5'-mentaliteit. Wie met beton werkt, rolt automatisch in een aparte procedure, want binnen een uur is het materiaal hard. Dat betekent dat snel doorwerken en een klus afronden, want de volgende dag kan dat niet meer. Bijblijven is ook belangrijk voor het vakgebied van beton. Want het materiaal is toepasbaar in veel verschillende situaties; van onderhoudsvrije vloer tot 'hufterproof' kunstwerk, van (opslag)put tot fundering onder een compleet bouwwerk. BAVU Betonwerken is regelmatig aanwezig op vakbijeenkomsten, zoals de beton- en bouwbeurs. Door onszelf te blijven verdiepen, kunnen wij ook onze opdrachtgevers up to date adviseren.

Interview met onze klanten

Ger Bloem, (hei)specialist op de vierkante meter herkent vakmanschap BAVU

In 1997 begon Ger Bloem met Bloem Techniek. Tegenwoordig is ook zijn zoon van de partij in het bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardig laswerk. Vaak zelfs letterlijk, want de werkzaamheden zijn uitgebreid met het heien van stalen buispalen. Het bijzondere schuilt'm in het formaat van de heistelling: klein, zodat deze bijna overal terecht kan: achterom bij een bestaande woning, maar desnoods ook door de deur, het raam of zelfs het dak.

Een 'heistelling in de porseleinkast' lijkt een aardige omschrijving van het fingerspitzengefühl waarmee Ger Bloem en zijn zoon Cody hun werk verrichten. Bij renovatie, nieuw- of aanbouw bij bestaande woningen kan een standaardheistelling vaak niet terecht. Ger Bloem bouwde er zelf eentje die werkt met een andere techniek. "Met behulp van stalen buispalen, die ter plaatse aan elkaar worden gelast, construeren wij heipalen van de gewenste lengte. Die hangt af van de diepte waarop de (stevige) zandgrond ligt. In Hoorn 12, in Amsterdam 13, in Alkmaar slechts 4 en in de Beemster zelfs op 18 meter diepte."

Bloem houdt van machines en techniek. "Onze huidige heistelling is 'old school'. Misschien maak ik een nieuwe waarmee we automatisch en lichter kunnen werken." Niet rammen, maar precisiewerk is wat de klok slaat. "Als iemand tegen me zegt dat een klus niet gaat lukken, voel ik me uitgedaagd met onze kleine heistelling het tegendeel te bewijzen." Size matters krijgt in die context een heel eigen betekenis.

Met BAVU Betonwerken maakte Ger Bloem kennis tijdens een klus. "Er was vrijwel meteen een gevoelsmatige klik. We zijn bloedserieus met ons werk bezig, maar tussendoor is er tijd voor een geintje. Mark en Rick zijn harde werkers, die geen steken laten vallen. Ons werk sluit soms goed op elkaar aan. Als de palen in de grond zitten, moet er vaak een vloer op komen. Wat mij betreft een goede klus voor BAVU. Andersom heeft BAVU mij, bij een aanbouw, al eens ingeschakeld voor het slaan de heipalen. Dat is deels een kwestie van gunnen en elkaar de bal toespelen, maar nog belangrijk is dat wij weten van elkaars kwaliteiten."

  • Purmerend
  • December, 2018
Mark Molenaar: al wordt het nachtwerk, de planning wordt waargemaakt

Drie jaar terug nam Mark Molenaar een garagebedrijf over in Sint Pancras. Hij koos voor de formule 'Vakgarage', een (merk)onafhankelijke keten van meer dan 280 universele autobedrijven die alle lid zijn van BOVAG.

Molenaar hecht aan persoonlijk contact met de klant. Wie belt, komt niet in de wacht met een 'bandje met een muziekje', maar wordt direct te woord gestaan. Die ons-kent-ons-mentaliteit herkent Mark Molenaar ook bij BAVU Betonwerken. "Zodra er bij ons wat financiële ruimte kwam, heb ik besloten een nieuwe vloer in de werkplaats te laten leggen. De verzakte tegels eruit en een strakke betonnen vloer erin. Mark en Rick voelden goed aan dat ik haast had, en stelden voor om tijdens de bouwvak door te gaan, in de periode dat de vrouw van Mark hoogzwanger was. Ze hebben zelfs twee man extra ingeschakeld. Zo ging het werk nog sneller. Afgraven en afvoeren, beton storten en tot slot vlinderen. De jongens zijn de hele nacht doorgegaan, want anders was het beton al teveel uitgehard voor de afwerking."

Inmiddels is ook de showroomvloer vernieuwd. "En het dak! Hoewel ze gespecialiseerd zijn in beton, hebben Mark en Rick bredere bouwkundige ervaring, en dat merk je. Deze mannen denken met je mee, en dat is fijn onderhandelen. Zo hebben we onder de vloer van de showroom kruipruimtes gekregen en luiken bij de voordeur. De werkplaats is goed geïsoleerd, wat garant staat voor goede werkomstandigheden, ook in hete zomers en koude winters."

Vakgarage Molenaar werkt nu met vier monteurs, maar er is ruimte voor uitbreiding. Voor het nieuwe jaar staat vergroting van de werkplaats in de planning. "Begin 2019 gaat BAVU Betonwerken hier weer aan de slag. Het begint met strakke, duidelijke offertes, en ook de uitvoering is altijd van A tot Z áf. En het is ook nog eens gezellig om Rick en Mark hier weer over de vloer te hebben."

  • Sint Pancras
  • December, 2018
Robbert Spil: BAVU is wisselend klant en opdrachtgever, maar vooral collega!

In 2019 begint voor Robbert Spil het zevende jaar van het timmerbedrijf met zijn naam. Het timmervak heeft hij al ruim 22 jaar in de vingers. Bij bouwkundige klussen zoekt en vindt Robbert Spil nogal eens aansluiting bij BAVU Betonwerken.

Robbert Spil werkt voornamelijk voor particuliere opdrachtgevers: aanbouw, verbouw en nieuwbouw in een rijke variatie. Van keuken- of zolderrenovatie (soms inclusief het maken van een dakkapel) tot vloeren, plafonds, wanden en kozijnen. Of het verbeteren van isolatie van bestaande woningen, tuinvlonders en ander speciaal maatwerk. Zelfs houten meubilair behoort tot de mogelijkheden. De professionele wegen van Robbert Spil kruisen regelmatig die van BAVU Betonwerken. "In de bouw zijn hout en beton vaak aan elkaar gekoppeld. Als ik een opdracht heb voor het bouwen van een garage, hoort daar vaak een betonnen vloer onder. Andersom, als BAVU de ondergrond stort voor een houten tuinhuis, doen Mark en Rick soms een beroep op mij voor de houten opbouw."

In principe kunnen zowel Robbert Spil als BAVU Betonwerken het volledige werktraject uitvoeren, maar de specialist is toch nét even wat beter, én sneller. "Timmerwerk is mijn specialiteit. Kozijnen maken, deuren afhangen is voor mij dagelijks werk, dus daar ligt mijn kracht. Rick en Mark hebben duidelijk meer behendigheid en snelheid in alle betonwerkzaamheden. Door samen te werken hebben wij profijt van elkaars kracht én kennis. Bij BAVU Betonwerken blijft het niet bij de uitvoering alleen. Hier wordt ook duidelijk méé gedacht, en zo komen er weleens verrassende oplossingen uit de bus. Zoals een betonvloer storten op kleur, geen probleem!

Ook de communicatie tussen Spil en BAVU verloopt perfect. "Snel en duidelijk. Wij voelen elkaar goed aan, en onze vakkennis vergemakkelijkt het samenwerken. We zijn afwisselend klant en opdrachtgever, maar 'op een klus' zijn we vooral collega's. We werken aan hetzelfde doel: een kwalitatief goed eindresultaat."

  • Berkhout
  • December, 2018
Wesley Kruijer: op BAVU kunnen wij bouwen

Zeven jaar geleden begon Wesley Kruijer te werken in het bouwbedrijf dat zijn vader 35 jaar terug is gestart. Bouwbedrijf Theo Kruijer is gespecialiseerd in vrijstaande huizen, met als werkgebied de kop van Noord-Holland. "Onze grootste kracht is snelheid. Onze woningen staan met drie maanden. BAVU Betonwerken kan dat tempo bijbenen, en dat is voor ons belangrijk."

De tien medewerkers van bouwbedrijf Theo Kruijer hebben in 2017 bijna 50 huizen gebouwd. "Dat betekende flink doorwerken, in ook nog eens een flinke variatie aan woningtypen. Die afwisseling houdt het werk aantrekkelijk, maar we kunnen deze aantallen alleen halen doordat we de fundering van onze woningen uitbesteden aan BAVU Betonwerken. Hun specialisatie sluit naadloos aan op onze productie, en dat houdt het tempo erin. Na heien en koppen snellen is het direct de beurt aan BAVU."

Nadat Wesley Kruijer bij de eerste uitbestedingen van het funderingswerk aan BAVU zelf op de bouwplaats aanwezig was ("Om wat instructies te geven over onze wensen, voorheen deden we dit onderdeel van het werk namelijk zelf.") is tegenwoordig een telefoontje of mailtje aan Rick en Mark voldoende. "Voor het stroomlijnen van ons werk is het belangrijk dat BAVU flexibel inspeelt op onze wensen. En dat spelen ze altijd klaar!"

Zoveel mogelijk geeft Wesley het een paar weken van tevoren aan, maar het kan ook weleens pas vijf of zelfs vier dagen voorafgaand bekend zijn wanneer het tijd is voor de fundering. "Meestal gebeurt het beton storten op vrijdag, zodat het tijdens het weekend kan uitharden. Maandag kunnen wij dan weer aan de gang. Zo kunnen wij onze bedrijfsfilosofie - van snelle bouwtijd en lage kosten - blijven waarmaken. Zo nodig kunnen we ook het storten van de vloer en de aansluiting op het riool aan BAVU Betonwerken overlaten. Rick en Mark zijn duidelijk niet te beroerd om te werken en qua mentaliteit - jong en dynamisch - passen zij precies bij onze eigen aanpak."

  • Noord-Scharwoude
  • December, 2018
Laad meer nieuws