Betonbewerking Betonreparatie

Betonbewerking

BAVU Betonwerken heeft ervaring in vele toepassingsvormen van beton. Funderingen, vloeren, putten, kelders, terrassen, kunstwerken, straatmeubilair. Ook in de bewerking van beton zijn wij gespecialiseerd,

zoals het belangrijke 'vlinderen' (ook wel monoliet afwerken genaamd) om de structuur van het beton te verstevigen en de betonvloer strak te egaliseren. Dit gebeurt met behulp van een zogeheten vlindermachine, voorzien van bladen die met hun ronddraaiende beweging ervoor zorgen dat de vloer gladder en dichter van structuur wordt. Het is zelfs mogelijk de betonnen vloer te impregneren met een vuilafstotende laag.

Betonreparatie

Betonreparatie is in feite niet anders dan het herstellen van beschadigingen of onvolkomenheden in het beton. Hiervoor zijn diverse methodieken mogelijk. Het proces begint bij het opsporen van de schadeoorzaak.

Beton is een oersterk materiaal, maar kleine scheurtjes in het betonnen oppervlak kunnen ertoe leiden dat er water terecht komt bij het wapeningsstaal. Als dit staal gaat roesten, kan er betonrot ontstaan. BAVU Betonwerken heeft gelukkig voldoende deskundigheid en ervaring om dergelijke betonschade te repareren.

Een andere schadeoorzaak kan zijn een te grote temperatuurwisseling. Als een nieuwe betonnen kelder te snel wordt opgewarmd (en daardoor dus te snel droogt) kunnen er kleine haarscheurtjes ontstaan. Met behulp van speciale snelverhardende harsen zijn betonnen wanden, vloeren of damwanden in rap tempo weer waterdicht.

Reparatie Betonlatei
Reparatie Laaddock

Meer Info

BAVU Betonwerken is gefundeerd op rechtstreeks contact tussen de werkuitvoerders en de klant. Op die manier is er meer ruimte voor gericht advies en kunnen we onze opdrachtgevers helder en concreet uitleg geven.

Neemt u even contact op!

Projecten